Stens intresse för kiropraktik väcktes av hans pappas kusin, Helge Magnusson, som var en framgångsrik kiropraktor på Redbergsvägen i Göteborg.

Sten insåg snabbt att det var kiropraktik han ville ägna sig åt. I början av 1970-talet blev han antagen till National College of Chiropractic i Chicago, Illinois, (idag National University of Health Sciences). På den tiden var det USAs ledande kiropraktorutbildning. Han packade väskorna och for till USA.

Det var en tuff utbildning både akademiskt och praktiskt. Utbildningen var den enda av sitt slag. För att studenterna verkligen skulle förstå hur alla strukturer i kroppen fungerade dissekerade man kadaver. Denna kunskap bär Sten med sig än i dag när han behandlar sina patienter.

”Man fick en 3-dimisonell bild av hur kroppen var uppbyggd vilket har hjälpt mig
mycket genom årens lopp”, berättar Sten.

1976 tog Kiropraktor Magnusson examen och fick yrkestiteln Dr of Chiropractic (DC). Kort därefter flyttade han hem till Göteborg för att börja arbeta med Helge.

 

 

Efter en tid hos Helge blev Sten tillfrågad om han ville ta över den anrika kiropraktorkliniken på Vasagatan 36 efter Olle Forslund. Sten tvekade inte en sekund. Sedan dess har han varit aktiv på kliniken i Vasastan och hjälpt tusentals patienter att uppnå en bättre hälsa och livskvalité.

”Mötet med människan är alltid fascinerande”

Genom hela uppväxten har Stens liv genomsyrats av sport. Redan som ung mottog han ”Idrottskölden” på Hagagymnasiet som skolans bästa idrottare och kamrat. Golfen har varit med sedan barnsben. Sten har engagerat sig i Särö Golfklubb och har bland annat varit ordförande under en period. Idag är han representant för klubbens H60-lag som under glada former har uppnått goda resultat.

Sten har nu varit aktiv som kiropraktor i 42 år och har bland annat behandlat Göteborgs-baletten i 30 år. Dessutom har han arbetat med och behandlat spelare ifrån IFK Göteborg, Örgryte IS, Mellerud samt några av Sveriges absolut största fotbollsikoner. Åren fram till 1985 arbetade Sten med RIK Handboll. När Oddevold IK gick upp i Allsvenskan 1996 behandlade han även denna klubbs spelare.

 

4 juli, 2018
En kommentar på "Träffa teamet – Sten Magnusson"
  1. Hans Orvesjö skriver:

    Jag har gått hos kiropraktor Sten Magnusson sedan 1980-talet. Sten har ”räddat” min rygg många gånger. Sten är fantastiskt duktig och trevlig också. Kan verkligen rekommendera honom. Även hans team är bra. Min fru Lillemor har gått hos Sten och hela våran familj.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + nio =