Intresset för Kiropraktik väcktes av pappa Love som besökte en kiropraktor i Vasastan på 50-talet för att få hjälp med sitt onda knä. Leif kommer så väl ihåg hur hans far berättade om besöket hos kiropraktorn.

”Pappa fick en låsning i knät och blev rekommenderad att gå till en kotknackare på Vasagatan 21. En kompis skrämde upp honom med att han skulle bli stelopererad om han gick till en vanlig läkare.”

Leif var nio-tio år gammal när hans far berättade historien om kiropraktorn, som inte bara fixade knät utan även ryggen, och han glömde den aldrig.

När Leif var 9 år upptäcktes han av en talangscout från Frölunda och 5 år senare flyttade den legendariska tränarduon Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson och Arne Strömberg upp honom till Frölundas A-lag där han ingick i träningstruppen. En knäskada i slutet av tonåren satte stopp för Leifs hockeykarriär.

Under sin rehabilitering var Leif hemma hos en kamrat vars far var den första akupunktören i Göteborg. Det var där han för första gången hittade information om kiropraktik och det i en informationsbroschyr från The Anglo-European College of Chiropractic. När han läst klart visste han vad det var han ville ägna sitt liv åt.

 

ANTAGEN TILL AECC

Kort därefter sökte Leif in till Anglo-European College of Chriopractic i England och blev antagen. 1985 tog han examen och flyttade hem till Göteborg.

EXAMEN AECC 1985

Karriären började på Vasagatan 36 där han arbetade (och fortfarande arbetar) med kiropraktor Sten Magnusson samtidigt som han öppnade sin första egna klinik i Kungälv.

Under 10 års tid var Leif Frölunda Indians officiella Kiropraktor. Han har dessutom arbetat med Redbergslid IK i över 30 år samt med Kungälv Hockey.

Idag är Leif Sockander verksamhetschef och klinikansvarig för tre kliniker; Kiropraktor Center i Kungälv och Göteborg samt European Brain Center i Kungälv som inriktar sig på mer komplex neurologiska funktionsstörningar.

Verksamheten genomsyras av konstant vidareutbildning och utveckling. För att kunna erbjuda patienterna det senaste inom specifika kiropraktiska behandlingsmetoder har Leif oavbrutet och outtröttligt fortsatt att utbilda både sig och sin personal. Efter 5 års studier fick han 2015 en fellowship inom klinisk neurovetenskap med inriktning på traumatiska hjärnskador och whiplashskador samt öppnade European Brain Center:

”Vi är stolta att kunna presentera en unik och banbrytande undersöknings- och behandlingsmetod som kan hjälpa våra patienter att få en bättre vardag och livskvalitet” 

 

7 februari, 2018
Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =